Begeleiding
Persoonlijk wensen en doelen worden beschreven in het begeleidingsplan en tijdens de evaluatie (minimaal 1 keer per jaar) waar nodig bijgesteld. Persoonlijke doelen zijn in te zien door de werkbegeleiders via onze goededag app.
Om half negen beginnen we de inloop met een kop koffie of thee. Kwart voor negen is de opstart met de taakverdeling, waarna je mee op klus kan of met erftaken bezig. In de ochtend pauzeren we om half 11 gezamenlijk (of alleen, als je daar behoefte aan hebt) met een kopje koffie/thee. Tot aan de pauze om half 1 blijven we bezig met werkzaamheden in de moestuin, in de keuken of op klus met 1 van de werkbegeleiders. Om half 1 staat er een versbereide maaltijd klaar, deze heeft onze keukenbrigade in de ochtend bereid op de abdij. Voor een deel van de mensen zit de dag er nu op of start de dag in de middag. Blijf je de hele dag, dan mag je weer mee op klus, erftaken doen of in de moestuin werken. Tussen vier en half vijf sluiten wij de dag af en ruimen we op. Om met een voldaan gevoel naar huis te gaan.
Wij werken met werkbegeleiders met een zorghart en zorgwerkbegeleiders. Per groep is een werkbegeleider aanwezig. Deze werkbegeleiders hebben een signalerende functie. Zien we dat het even wat minder gaat met je of merk je zelf dat het wat minder gaat, dan staan de zorgwerkbegeleiders klaar om jou te ondersteunen en te begeleiden.
Wij hebben zorgwerkbegeleiders met een afgeronde zorgopleiding in dienst. Voor de werkzaamheden hebben wij werkbegeleiders met een afgeronde ‘groenopleiding’ of een ‘horecaopleiding’ in dienst.
Wij bieden groepsbegeleiding. Arbeidsmatige dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.